Новини

Китайська вишня

Китайська вишня

Китайська вишня, як ще називають повстяна вишня – це невелика кущова рослина, зазвичай не перевищує 2,5 метрів у висоту. Від звичайної вишні відрізняється м’якими опушеними листками і принципом прикріплення ягід – у китайської вишні дуже коротка плодоніжка.

Літній догляд за виноградниками

Літній догляд за виноградниками

На протязі літнього сезону виноград розвивається, наповнюється соками, викидає китиці ягід і поспіває, щоб принести нам задоволення та насолоду смаком чудових плодів.Але рідко буває так, що смачний і якісний виноград виростає в поганих умовах — без догляду, правильної обрізки, поливання, внесення добрив та утеплення на зимовий період.

Відстань між яблунями при посадці в саду

Відстань між яблунями при посадці в саду

Багатьох садівників цікавить питання правильного розташування на ділянці плодових дерев. Саме від правильного розташування яблунь в саду залежить їх стабільне зростання, показники врожайності. У цій статті ми розповімо вам, як правильно висаджувати яблуні в саду, яке повинно бути відстань між деревами, на якій відстані розташовувати їх від зборів і будівель. Також детально поговоримо про те, скільки можна садити саджанців на одному га площі.

Корисні поради для початківців виноградарів

Корисні поради для початківців виноградарів

Хочете отримувати за перший рік прирости в два метри і на рік раніше збирати урожай? Скористайтеся порадами досвідчених виноградарів.

  • Виноградники краще закладати зеленими або сухими одно- і дворічними саджанцями. Основна причина низької приживлюваності винограду - посадка саджанців з підсушеними корінням. Або втратили багато вологи - при викопуванні, транспортуванні та зберіганні.
  • При покупці вибирайте тільки ті саджанці винограду, коренева система яких упакована в поліетиленові мішечки, зволожену мішковину. Якщо відокремити від кореня маленький шматочок приросту, і під корою виявиться соковита біла тканина, значить, саджанець якісний.
  • При посадці насипати пагорб висотою 10-15 см і шириною 20-25 см, прикриваючи на 1-1,5 см верхній вічко. Такий горбок не тільки захистить очі від підсихання, а й стримає розпускання бруньок, не давши їм потрапити під заморозки.
  • В першу зиму можна зробити теж горбок заввишки 30-40 см.
  • Як тільки пагони навесні досягнуть висоти 15-20 см, їх слід підв'язати. В цей же час роблять і першу ви- ломку.
  • П'яту куща розміщуйте на глибині півметра, так як на цьому рівні шар грунту добре прогрівається і забезпечується киснем.
  • Для поліпшення структури грунту використовуйте пісок, солому, великі дози гною занадто багаті азотом, бурхливе зростання не дасть паросткам визріти і лози вимерзнуть взимку. Пісок на важких грунтах потрібно вносити в верхній шар.
  • Не сипте в посадкову яму багато органічних і мінеральних добрив. Їх надлишок в зоні розміщення основної маси коренів викликає опік або загибель молодих коренів.
  • На першому році застосовувати добрива не рекомендується, краще поливати першу половину літа частіше. Лише, якщо явно проявляється нестача, тоді починають рідкісні підгодівлі. А в наступні роки вносять добрива поверхнево навколо кущів, під перекопування.
  • Регулярний полив винограду і підгодівлю винограду припиняйте в серпні.
6 важливих робіт для колоновидної яблуні

6 важливих робіт для колоновидної яблуні

Дочекалися! Пік популярності колонновидних яблунь пішов. А все тому, що «щасливі власники» цих дерев все частіше стали стикатися з неприємними явищами. Все частіше колони ростуть не у вигляді колон, а вигляді кошлатих віників, до того ж вельми сильнорослих. Але найприкріше - колонновідние яблуні відмовляються плодоносити.

Вибирайте правильний підщепу

Колонновидні яблуні виростуть невеликими і стануть плодоносити на другий-третій рік, тільки якщо вони щеплені на карликову підщепу. Тому при покупці саджанця поцікавтеся, на який підщепу він був щеплений. Кращі підщепи - М9, В9, Р22 ...

Якщо колона щеплена на напівкарликовий підщепу або на звичайний, то перший урожай ви зберете лише на п'ятий-восьмий рік.

Уразливі до морозів

Колонновидні яблуні більш чутливі до морозів, ніж звичайні дерева. Тому на зиму їм обов'язково треба робити влагозарядку, а стовбур і частина основних гілок замотувати папером або картоном. Під перекопування необхідно внести золу або фосфорно-калійні добрива. Грунт в пристовбурних кіл треба замульчувати 5-сантиметровим шаром перегною або 10-15-сантиметровим шаром соломи. Навесні укриття згріб в сторону, щоб прискорити прогрівання грунту.

Пошкодження верхівкової бруньки

Верхівки пагонів гірше визрівають, а тому взимку зазвичай вимерзають. В результаті навесні чіпати не верхівка, а всі верхні нирки. Якщо нічого не зробити, то дерево почне нагадувати віник. Тому залишайте один центральний пагін продовження, а інші вирізуйте. У червні - липні все сільнорастущіе бічні пагони прищипните.

Мишам - бойкот

Миші можуть об'їсти підставу стовбура, чому дерево загине. Тому встановіть навколо стовбура захист з мелкоячеистой пластикової сітки. Працює вона протягом усього періоду життя дерева. Рани промийте залізним купоросом, замажте садовим варом і обв'яжіть поліетиленовою плівкою.

Приберіть верхушечную цвіткове нирку

Деякі сорти колонновідок грішать тим, що на верху провідника закладають квіткові бруньки. І крім втечі виростає ще два-чотири плоду, які не дають центральному провіднику рости прямо. Щоб вони не деформували центральний провідник, вищипуйте квітки і бутони з верхівки центрального пагона.

Викривлення стовбура під вагою плодів

Бувають роки, що плодів на колоні зав'язується стільки, що ствол згинається. А він у колонновідок крихкий і може зламатися. Щоб цього не сталося, прибирайте частину плодів або встановіть кол для кожного дерева і підв'яжіть його до нього. К повинен витримати і тяжкість плодів, і пориви вітру.

Відгинаємо гілки у яблуні і отримуємо величезний урожай

Відгинаємо гілки у яблуні і отримуємо величезний урожай

На тему «відігніть гілку і отримай в наступному році облому урожай яблук» написана величезна кількість книг і статей. Причому інформація в одних джерелах кардинально різниться з рекомендаціями в інших.

~ Законодавство ~

Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України 20.03.2018 №151
Наказ та Додатки
Постанова Кабінету Міністрів України від
15 липня 2005 р. N 587 Київ
Постанова
Реєстр сортів рослин України станом на
16.01.2019
Реєстр
Image

УКРСАДВИНПРОМ

03022 УКРАЇНА, КИЇВ
ВУЛ. ВАСИЛЬКІВСЬКА, 37 оф. 414
Т.: +38 (044) 257 42 07
М.: +38 (068) 703 93 93
INFO@UKRSADVINPROM.COM